14 elképesztő oldal, lélegzetelállító ingyenes képekkel

...PLUSZ mikor NEM "szívás", ha Stock fotókat használsz a marketing anyagaidban?

El tudsz képzelni egy honlapot, egy blogot, egy Facebook oldalt képek nélkül? Milyen sivár és aggasztóan unalmas oldalt látsz a szemeid előtt?

Brrr! Igaz?

Csakhogy sokszor nagyon nehéz jó képeket találni...és ha nem sikerül, akkor jönnek a gyenge minőségű, pixeles képek, a Google kép találati listákból származó fotók (amiket amúgy még 1000-en használnak), és hasonló - inkább romboló hatású - képek.

Hamarosan mutatok Neked 14 egészen lélegzetelállító oldalt...de előtte 2 fontos dolog...

A jogi dolgok

 

A Google találati listáján a legtöbb kép bizonytalan forrásból származik...a képeket pedig sok esetben szerzői jogok védik. Kiraksz egyet az oldaladra...aztán egyszer csak kapsz egy levelet, hogy vagy leveszed a honlapod "ékességét" jelentő képet...vagy fizess.

De a legtöbb képeket gyűjtő oldalon amúgy is korlátozottak a felhasználási jogok. Például, meg kell jelölnöd a képek forrását, és oda kell tenned melléjük a linket is, ahol a kép található.

Aztán a látogatóid egy része 2 perc múlva már javában képeket nézeget...ahelyett, hogy a kínálatodat kutatná.

Vagy a képek nem használhatók fel üzleti célokra, így a céges honlapoknak fizetniük kell a díszítő elemekért.

De szerencsére egyre több az olyan oldal, ahol...

Minden kép "szabad préda"

(CC0 license)

 

A CCO (vagy Creative Common 0, azaz Zero) license azt jelenti, hogy a képeket szabadon felhasználhatod, nincs melléjük szerzői megkötés, és nem is kell rájuk hivatkozni. Ezek a teljesen "szabad közkincs"-et, és a jogdíjmentességet jelentik.

Az ilyen képeket lehet módosítani, másolni, terjeszteni, még üzleti célra is...azaz felhasználhatod őket kereskedelmi- és marketing célból.

A másik dolog...

3 tipp a képek használatához

 

Először is, ha üzleti célból használsz fel egy képet, akkor...

  1. a kép kapcsolódjon a témához, vagy a kínálathoz, amihez felhasználod
  2. a kép lehetőleg NE ábrázoljon tömeget - kivéve, ha éppen a tömeg bemutatása lenne a célod - mindig egyetlen személy nézi majd a marketing anyagodat, így a személyesebb képek hatásosabbak
  3. a "szép kép" unalmas, és semmi hatása nem lesz a forgalmadra - mindig a funkcionalitást tartsd szem előtt, ne a szépséget...

Másodszor, igyekezz dinamikus képeket használni. Azok a képek, amelyeken valamilyen mozgás, esemény, történet részlet látható, sokkal élőbbé teszi a kommunikációdat, és rendszerint beszédesebb is.

Harmadszor, a honlapod fontos, kiemelni kívánt részei mellé mindig tegyél képet! A kép megállítja a "görgetőket" az oldalad felületes böngészésében, és ráirányítja a figyelmet a honlapod fontos részeire.

Akkor, jöhetnek a "képes oldalak"?

 

Bár a legjobb tudásom szerint igyekeztem összegyűjteni az olyan oldalakat, amelyeken szabadon felhasználható (CC0 licence) képek vannak, azért minden képet a felhasználás előtt ellenőrizz le, hogy valóban "szabad közkincsről" van-e szó...

Akkor következzen 14 csodálatos "képes oldal"...

Unsplash

Az Unsplash vitathatatlanul az egyik legjobb forrása a stock fotóknak, és nem véletlenül lett dizájnerek és webes szakemberek kedvence.

Nagy felbontású, lenyűgöző képeket találsz az oldalon, teljesen ingyen...amiket szabadon felhasználhatsz, módosíthatsz.

10 naponta 10 új kép jelenik meg az oldalon, amelyekről értesítést is kapsz, ha megadod az e-mail címedet.

A képek között kereshetsz is (angol kulcsszavakkal, mint pl. business, food, nature stb.).

Gratisography

A Gratisography oldalon rengeteg szenzációs, nagy felbontású képet találsz több témakörben. Az összes képet Ryan McGuire készítette és szabadon felhasználhatók...kisebb és ésszerű megkötésekkel.

A képeket nem használhatod fel pornográf, bűnügyi, megalázó vagy rágalmazó célokra. Nem töltheted fel a képeket ingyenes kép adatbázisokba (mint pl. az előző Unsplash oldal). Ha fotós vagy, nem adhatod el, nem használatod fel sajátodként a képeket.

Egyébként minden kép "szabad préda", és nem kell megjelölnöd a forrást, ha felhasználod bármelyiket.

Negative Space

A Negative Space szintén egy nagyszerű forrás azoknak, akik szép, nagy felbontású képeket keresnek.

Az oldal különlegessége, hogy a képek között kereshetsz szín tónus szerint is...és akár úgy is, hogy a képre hová szeretnél szöveget elhelyezni - jobbra, balra, vagy középre. Ilyenkor csupa olyan képet dob fel a találati lista, ahol a kép megfelelő részén (jobb, bal, közép) nincs fontos tartalom...így oda könnyebben tudsz szöveget, feliratot elhelyezni.

StockSnap.io

A StockSnap.io oldalon több ezer szabadon felhasználható kép között keresgélhetsz. Minden képnél megnézheted, hogy mennyien látták, kedvelik és töltötték le eddig, így tudni fogod, melyik kép, mennyire népszerű...ami ugye fontos információ, ha a többség számára megnyerő képeket szeretnél használni.

Az oldalra több száz kép kerül fel hetente...szóval, bőséges a választék, ahová mindig érdemes visszatérni.

SplitShire

Az oldalon Daniel Nanescu kép gyűjteménye található, több ezer fotóval. Daniel, saját állítása szerint, azért hozta létre az oldalt, hogy a sok-sok képet ne lepje el a feledés homálya.

Azokat a képeket, amelyek Daniel merevlemezeinek legsötétebb sarkaiban bújtak meg korábban, ma a Huffington Post, a CNN használja...és ott láthatók számos könyv borítóján is...többek között.

A SplitShare-en tehát több ezer magas minőségű képet találsz, mindenféle szerzői megkötés nélkül.

Life of Pix

Az oldalon a LEEROY Kreatív Ügynökség kínál lélegzetelállító-, na és persze teljesen szabadon felhasználható képeket. Jórészt profi fotósok képeit gyűjtötték össze, így a minőség garantált.

Picjumbo

A picjumbo, a nevéhez méltón, rengeteg jó minőségű képet kínál absztrakt, divat, természet, technológia és még sok más témában. A gyűjteményt Viktor Hanacek, 22 éves fotós menedzseli. Az oldal képeit szinte 100%-ban saját maga készítette, így biztosan nem futsz bele semmilyen jogdíj problémába.

Az oldal ingyenes képeit szabadon felhasználhatod.

IM Free

 

Ingyenes web design képek válogatott gyűjteménye, amely fotók szabadon felhasználhatók...kereskedelmi célokra is.

Mivel a válogatás több forrásból származik, olykor előfordul, hogy egy-egy képnél találhatók kisebb megkötések...szóval, érdemes mindig megnézni a képhez tartozó jogi részt is.

Freestocks.org

A Freestocks oldalon szintén CC0, azaz jogdíj megkötés nélküli fotókat találsz. És bár a gyűjtemény mérete talán nem olyan impozáns, mint például az Unsplash-é, a képek minőségére nem lehet panasz.

Snapwire Snaps

Minden héten 7 új kép - hirdeti a Snapwire oldal. Ha regisztrálsz, akkor értesítést kapsz minden új képről.

Az oldal CC0 1.0-ás lincense-t használ.

Tookapic Stock

Az oldalon prémium és ingyenesen felhasználható képeket is találsz. Szűrheted a találati listát CC0 megjelölésű képekre is, így csak az ingyenes fotók jelennek majd meg. A képek mellett letöltés előtt szintén láthatod, hányan töltötték le eddig az adott fotót.

Picography

Ingyenes nagy felbontású képek gyűjteménye, amelyek több profi fényképésztől származnak. A képek szintén CC0 license-szel rendelkeznek.

Kaboom Pics

A Kaboom Pics szintén széles választékát kínálja a kiváló minőségű ingyenes képeknek, ideértve az absztrakt, város/építészet, divat, élelmiszer, tájak és még számos témakörben.

A fotókat használhatod kereskedelmi célokra is, de nem lehet őket eladni vagy más módon terjeszteni.

Epicantus

Eredeti és ingyenes képek Dariatól. Daria részt vett több mint 87 vállalkozás indulásában. Közöttük van például az ABN AMRO vagy éppen a Sanoma.

Az oldalon található fotók szintén a CC0 kategóriába tartoznak.

Akkor képvadászatra fel!

 

Íme 14 csodálatos gyűjtemény, amelyek igazi áldássá váltak azok számára, akik magas minőségű képekkel szeretnék díszíteni a marketing anyagaikat, honlapjukat, blog bejegyzéseiket, vagy éppen a Facebook oldalukat...

Szerencsére, ma már egyre nagyobb körben érhetők el olyan kép gyűjtemények, amelyek szabad közkincseket kínálnak.

Használd őket egészséggel!

 

Bőség és béke!

Üdvözlettel,
Odrovics János
a szövegírás hercege

Az egyik legizgalmasabb szabadon elérhető ingyenes ajándék, amit szövegírótól valaha kaptál!

 

Ebben a cikkben/videóban megtalálod a Kódot, ami beindítja a vevőben a vásárlási folyamatot és segít olyan szöveget írni, ami elad...

 

Ez a cikk/videó pontosan arról szól, amit már biztosan régóta kerestél... hogyan lehet több embert vásárlásra bírni...

Elolvasom/megnézem>>

EXTRA AJÁNDÉK!

 

Nemcsak, hogy elolvashatod A KÓD cikket, de még ezt a nagy csomagot is megkapod ajándékba!

Kiemelt ajánlatunk!

Szövegváros Olvasójegy!

 

Az ország legnagyobb szövegírásról szóló gyűjteménye.

 

Szereted a jó üzleteket? Tudod, ahol kivételesen előnyösen jársz?! Akkor ezt a csomagot imádni fogod...

 

Ezek a könyvek kihozzák belőled a szövegírót, és végül úgy adsz el írásban, ahogy eddig soha nem hitted volna!

 

Hidd el, nincs jobb kezdő csomag idehaza ahhoz, hogy megismerd a szövegírás világát...ha tudsz jobbat, szólj kérlek...

 

Részletek itt>>

<<Vissza a cikkekhez

Ne felejtsd el megnézni a legjobb ár-érték arányú ajánlatunkat, amiből megismerheted a hatásos kommunikáció legfontosabb titkait...egy hatalmas csomaggal (1 590 oldal) fűszerezve.

 

Részletek>>

El tudsz képzelni egy honlapot, egy blogot, egy Facebook oldalt képek nélkül? Milyen sivár és aggasztóan unalmas oldalt látsz a szemeid előtt?

Brrr! Igaz?

Csakhogy sokszor nagyon nehéz jó képeket találni...és ha nem sikerül, akkor jönnek a gyenge minőségű, pixeles képek, a Google kép találati listákból származó fotók (amiket amúgy még 1000-en használnak), és hasonló - inkább romboló hatású - képek.

Hamarosan mutatok Neked 14 egészen lélegzetelállító oldalt...de előtte 2 fontos dolog...

A jogi dolgok

 

A Google találati listáján a legtöbb kép bizonytalan forrásból származik...a képeket pedig sok esetben szerzői jogok védik. Kiraksz egyet az oldaladra...aztán egyszer csak kapsz egy levelet, hogy vagy leveszed a honlapod "ékességét" jelentő képet...vagy fizess.

De a legtöbb képeket gyűjtő oldalon amúgy is korlátozottak a felhasználási jogok. Például, meg kell jelölnöd a képek forrását, és oda kell tenned melléjük a linket is, ahol a kép található.

Aztán a látogatóid egy része 2 perc múlva már javában képeket nézeget...ahelyett, hogy a kínálatodat kutatná.

Vagy a képek nem használhatók fel üzleti célokra, így a céges honlapoknak fizetniük kell a díszítő elemekért.

De szerencsére egyre több az olyan oldal, ahol...

Minden kép "szabad préda"

(CC0 license)

 

A CCO (vagy Creative Common 0, azaz Zero) license azt jelenti, hogy a képeket szabadon felhasználhatod, nincs melléjük szerzői megkötés, és nem is kell rájuk hivatkozni. Ezek a teljesen "szabad közkincs"-et, és a jogdíjmentességet jelentik.

Az ilyen képeket lehet módosítani, másolni, terjeszteni, még üzleti célra is...azaz felhasználhatod őket kereskedelmi- és marketing célból.

A másik dolog...

3 tipp a képek használatához

 

Először is, ha üzleti célból használsz fel egy képet, akkor...

  1. a kép kapcsolódjon a témához, vagy a kínálathoz, amihez felhasználod
  2. a kép lehetőleg NE ábrázoljon tömeget - kivéve, ha éppen a tömeg bemutatása lenne a célod - mindig egyetlen személy nézi majd a marketing anyagodat, így a személyesebb képek hatásosabbak
  3. a "szép kép" unalmas, és semmi hatása nem lesz a forgalmadra - mindig a funkcionalitást tartsd szem előtt, ne a szépséget...

Másodszor, igyekezz dinamikus képeket használni. Azok a képek, amelyeken valamilyen mozgás, esemény, történet részlet látható, sokkal élőbbé teszi a kommunikációdat, és rendszerint beszédesebb is.

Harmadszor, a honlapod fontos, kiemelni kívánt részei mellé mindig tegyél képet! A kép megállítja a "görgetőket" az oldalad felületes böngészésében, és ráirányítja a figyelmet a honlapod fontos részeire.

Akkor, jöhetnek a "képes oldalak"?

 

Bár a legjobb tudásom szerint igyekeztem összegyűjteni az olyan oldalakat, amelyeken szabadon felhasználható (CC0 licence) képek vannak, azért minden képet a felhasználás előtt ellenőrizz le, hogy valóban "szabad közkincsről" van-e szó...

Akkor következzen 14 csodálatos "képes oldal"...

Unsplash

Az Unsplash vitathatatlanul az egyik legjobb forrása a stock fotóknak, és nem véletlenül lett dizájnerek és webes szakemberek kedvence.

Nagy felbontású, lenyűgöző képeket találsz az oldalon, teljesen ingyen...amiket szabadon felhasználhatsz, módosíthatsz.

10 naponta 10 új kép jelenik meg az oldalon, amelyekről értesítést is kapsz, ha megadod az e-mail címedet.

A képek között kereshetsz is (angol kulcsszavakkal, mint pl. business, food, nature stb.).

Gratisography

A Gratisography oldalon rengeteg szenzációs, nagy felbontású képet találsz több témakörben. Az összes képet Ryan McGuire készítette és szabadon felhasználhatók...kisebb és ésszerű megkötésekkel.

A képeket nem használhatod fel pornográf, bűnügyi, megalázó vagy rágalmazó célokra. Nem töltheted fel a képeket ingyenes kép adatbázisokba (mint pl. az előző Unsplash oldal). Ha fotós vagy, nem adhatod el, nem használatod fel sajátodként a képeket.

Egyébként minden kép "szabad préda", és nem kell megjelölnöd a forrást, ha felhasználod bármelyiket.

Negative Space

A Negative Space szintén egy nagyszerű forrás azoknak, akik szép, nagy felbontású képeket keresnek.

Az oldal különlegessége, hogy a képek között kereshetsz szín tónus szerint is...és akár úgy is, hogy a képre hová szeretnél szöveget elhelyezni - jobbra, balra, vagy középre. Ilyenkor csupa olyan képet dob fel a találati lista, ahol a kép megfelelő részén (jobb, bal, közép) nincs fontos tartalom...így oda könnyebben tudsz szöveget, feliratot elhelyezni.

StockSnap.io

A StockSnap.io oldalon több ezer szabadon felhasználható kép között keresgélhetsz. Minden képnél megnézheted, hogy mennyien látták, kedvelik és töltötték le eddig, így tudni fogod, melyik kép, mennyire népszerű...ami ugye fontos információ, ha a többség számára megnyerő képeket szeretnél használni.

Az oldalra több száz kép kerül fel hetente...szóval, bőséges a választék, ahová mindig érdemes visszatérni.

SplitShire

Az oldalon Daniel Nanescu kép gyűjteménye található, több ezer fotóval. Daniel, saját állítása szerint, azért hozta létre az oldalt, hogy a sok-sok képet ne lepje el a feledés homálya.

Azokat a képeket, amelyek Daniel merevlemezeinek legsötétebb sarkaiban bújtak meg korábban, ma a Huffington Post, a CNN használja...és ott láthatók számos könyv borítóján is...többek között.

A SplitShare-en tehát több ezer magas minőségű képet találsz, mindenféle szerzői megkötés nélkül.

Life of Pix

Az oldalon a LEEROY Kreatív Ügynökség kínál lélegzetelállító-, na és persze teljesen szabadon felhasználható képeket. Jórészt profi fotósok képeit gyűjtötték össze, így a minőség garantált.

Picjumbo

A picjumbo, a nevéhez méltón, rengeteg jó minőségű képet kínál absztrakt, divat, természet, technológia és még sok más témában. A gyűjteményt Viktor Hanacek, 22 éves fotós menedzseli. Az oldal képeit szinte 100%-ban saját maga készítette, így biztosan nem futsz bele semmilyen jogdíj problémába.

Az oldal ingyenes képeit szabadon felhasználhatod.

IM Free

 

Ingyenes web design képek válogatott gyűjteménye, amely fotók szabadon felhasználhatók...kereskedelmi célokra is.

Mivel a válogatás több forrásból származik, olykor előfordul, hogy egy-egy képnél találhatók kisebb megkötések...szóval, érdemes mindig megnézni a képhez tartozó jogi részt is.

Freestocks.org

A Freestocks oldalon szintén CC0, azaz jogdíj megkötés nélküli fotókat találsz. És bár a gyűjtemény mérete talán nem olyan impozáns, mint például az Unsplash-é, a képek minőségére nem lehet panasz.

Snapwire Snaps

Minden héten 7 új kép - hirdeti a Snapwire oldal. Ha regisztrálsz, akkor értesítést kapsz minden új képről.

Az oldal CC0 1.0-ás lincense-t használ.

Tookapic Stock

Az oldalon prémium és ingyenesen felhasználható képeket is találsz. Szűrheted a találati listát CC0 megjelölésű képekre is, így csak az ingyenes fotók jelennek majd meg. A képek mellett letöltés előtt szintén láthatod, hányan töltötték le eddig az adott fotót.

Picography

Ingyenes nagy felbontású képek gyűjteménye, amelyek több profi fényképésztől származnak. A képek szintén CC0 license-szel rendelkeznek.

Kaboom Pics

A Kaboom Pics szintén széles választékát kínálja a kiváló minőségű ingyenes képeknek, ideértve az absztrakt, város/építészet, divat, élelmiszer, tájak és még számos témakörben.

A fotókat használhatod kereskedelmi célokra is, de nem lehet őket eladni vagy más módon terjeszteni.

Epicantus

Eredeti és ingyenes képek Dariatól. Daria részt vett több mint 87 vállalkozás indulásában. Közöttük van például az ABN AMRO vagy éppen a Sanoma.

Az oldalon található fotók szintén a CC0 kategóriába tartoznak.

Akkor képvadászatra fel!

 

Íme 14 csodálatos gyűjtemény, amelyek igazi áldássá váltak azok számára, akik magas minőségű képekkel szeretnék díszíteni a marketing anyagaikat, honlapjukat, blog bejegyzéseiket, vagy éppen a Facebook oldalukat...

Szerencsére, ma már egyre nagyobb körben érhetők el olyan kép gyűjtemények, amelyek szabad közkincseket kínálnak.

Használd őket egészséggel!

 

Bőség és béke!

Üdvözlettel,
Odrovics János
a szövegírás hercege